geweldige plekken onder de grond

Ice cave under Vatnajokull glacier

Ontdek de meest spectaculaire hoekjes die ondergronds op onze planeet verborgen zijn: van Thailand tot Mallorca.
Onze planeet is zo ongelooflijk en spectaculair dat het onmogelijk is om niet verrast te worden. Torenhoge bergen, weelderige bossen, turquoise meren, zwarte stranden, vulkanen, geisers en fascinerende watervallen… Maar onder de oppervlakte van de aarde zijn er ook wonderen die je sprakeloos zullen maken.

Reed Flute Cave, China
De fantastische Reed Flute-grot in Guilin (in de Guanxi-regio) is een landschap dat uit een andere wereld lijkt te zijn overgenomen. Deze kalksteenformatie zit vol met formaties van stalagmieten, stalactieten en rotsen die oplichten in duizend verschillende kleuren en reflecteren als een spiegel in het water. De plaats werd herontdekt in 1940 en vandaag is het een plek die even ongelooflijk als essentieel is.

De ijsgrotten van Kverkfjöll, IJsland
Wanneer vuur en ijs hand in hand gaan, ontstaan fantastische plekken als de gletsjergrotten van Kverkfjöll. Ze zijn een van de meest spectaculaire geothermische gebieden ter wereld en het is mogelijk om een rivier van warm water onder het ijs te zien stromen en het geeft het vormen en kleuren van fantasie. Zodra het begint te smelten, is het natuurlijk beter om het niet te riskeren.

De grotten van Drach, Mallorca
De Drach Caves zijn zo’n ongelooflijk natuurwonder dat je ze niet mag missen. Er zijn vier grote grotten en ze bevinden zich in de gemeente Manacor, met een diepte van 25 m en meer dan 2 kilometer lang. De Black, White, Luis Salvador en French Caves zijn met elkaar verbonden en herbergen een prachtig ondergronds meer waar klassieke muziekconcerten worden gehouden en die per boot kunnen worden overgestoken.

Enchanted Poço, Brazilië
In de buurt van de Chapada Diamantina is de Enchanted Well een van de hoekjes die je niet mag missen in Brazilië. Dit turkooizen meer bevindt zich in een grot van grote schoonheid en als je het tussen april en augustus bezoekt, kun je het spektakel zien dat het licht doet wanneer het door een natuurlijk raam filtert. Zeggen dat het kostbaar is, is een understatement.

Dambulla-grotten, Sri Lanka
Deze vijf grotten vormen samen de Gouden Tempel van Dambulla en staan sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst. Er is geen gebrek aan redenen. Gelegen in het centrale deel van Sri Lanka, hebben ze het best bewaarde religieuze complex in Sri Lanka en zijn ze versierd met 153 Boeddhabeelden, muurschilderingen en stoepa’s. Het is onmogelijk om niet met wijd open ogen naar buiten te gaan.

Derinkuyu Underground City, Turkije
De ondergrondse stad Derinkuyu, gebouwd door de hand van de mens, ligt in Cappadocië en is de meest spectaculaire van de 37 in de regio. Sommige theorieën zeggen dat het bewoond werd sinds de 7e eeuw, maar sommige experts beweren dat het eerste niveau dateert uit het jaar 1400 voor Christus. Hoe dan ook, ze hebben tussen de 18 en 20 verdiepingen onder de grond en hadden tienduizend mensen kunnen huisvesten via een labyrintisch tunnelsysteem.

De marmergrotten, Chili
Marmeren grotten zijn ook vernoemd naar marmeren kathedralen en zijn zo groots dat de naam hen als gegoten zit. Gelegen aan de westelijke oever van het General Carrera-meer in Patagonië door de eeuwen heen, heeft water het marmer geërodeerd om holtes met levendige kleuren te creëren die variëren van het puurste wit tot het meest intense blauw. De beste manier om ze te verkennen is per kajak.

Published
Categorized as Reizen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *