meest spectaculaire zwarte stranden ter wereld

Er zijn een handvol witte of gouden zandstranden, vele. De zwarte zijn een zeldzaamheid … En een lust voor het oog.
Stel je een strand voor, het perfecte strand … Het witte zand dat schijnt in de zon, het turquoise water, wat palmbomen misschien … Dit is een foto van het ideale strand voor velen. Maar in de wereld zijn er een paar zwarte stranden waarin het zand van vulkanische oorsprong is en die het landschap een surrealistisch aspect geven. Als je de beste zwarte stranden ter wereld wilt ontdekken, blijf dan lezen, let op en ga je handdoek, zwemkleding en slippers klaarmaken.

Playa de Ajuy, Fuerteventura, Spanje
Hoewel de helling van het water misschien niet de beste is om te zwemmen, is Playa de Ajuy een essentiële plek op Fuerteventura. Het zwarte zand is erg fijn en het ligt heel dicht bij de piratengrotten. Blijkbaar was de strategische ligging van dit Canarische eiland vooral goed voor deze zeeleeuwen die, zoals gezegd, graag hun schatten in het gebied verstopten. Het landschap is indrukwekkend.

Muriwai Beach, Auckland, Nieuw-Zeeland
De kustgemeenschap Muriwai ligt ten westen van Auckland en heeft ongeveer 60 kilometer kustlijn. Hoewel niet alle stranden donker zijn, hebben ze een van de mooiste zwarte zandstranden van heel Nieuw-Zeeland. Deze hoek is erg populair bij surfers. Het gebied is omgeven door behoorlijk spectaculaire rotsformaties.

Vik Beach, IJsland
Niet alleen fans (en producers) van Game of Thrones zullen met veel plezier een bezoek brengen aan IJsland. Dus naast het bezoeken van enkele van de locaties, kunt u van de gelegenheid gebruik maken om op Vic te stappen, een van de meest populaire plekken in dit land dankzij het houtskoolkleurige zandstrand. Alsof dat nog niet genoeg is, staat de plek vol met fascinerende rotsformaties, die het een bijzonder tintje geven. Natuurlijk kun je beter geen voet in het water zetten … anders bevriest je!

Punaluu Beach, Hawaii, Verenigde Staten
Dankzij zijn vulkanische activiteit heeft Hawaii enkele vulkanische zandstranden die zeker een bezoek waard zijn… en een ontspannen tijd aan zee. Een van de meest populaire zwarte stranden in de omgeving is Punaluu, gelegen in het zuidoosten van het hoofdeiland en met veel lange palmbomen. Daarnaast zijn er ook beschermde schildpadden. Bedenk dat het niet is toegestaan om een beetje zwart zand als souvenir mee te nemen. Met dat gezegd, geniet van het uitzicht.

Lago Verde, Lanzarote, Spanje
Net buiten het pittoreske stadje El Golfo, met zijn prachtige witte huizen, ligt Lago Verde of Laguna de los Clicos (dit is de officiële naam). Het maakt deel uit van de krater van een half verzonken vulkaan, een soort amfitheater open naar de oceaan dat is ontstaan bij de vulkaanuitbarstingen van 1730. Het water sijpelt uit de zee en de lagune is enkele meters diep. De smaragdgroene kleur, die schril contrasteert met het zwart van het zand, wordt gegeven door het fytoplankton dat onder het oppervlak leeft.

Lost Coast, Californië, VS.
California’s Lost Coast is 80 mijl van pure wildernis. Deze plaats is erg populair bij kampeerders en surfers, die dol zijn op de zwarte zandstranden. Als je gaat wandelen, maak je dan natuurlijk klaar om te gaan wandelen, want sommige stranden zijn wat afgelegen en je zult een tijdje moeten lopen. Het is natuurlijk de moeite waard. We garanderen het.

Wainapanapa Beach, Maui, Hawaii
En opnieuw Hawaii. Op het op een na grootste eiland (Maui) vind je ook dramatische zwarte stranden, gevormd door eeuwenlange vulkaanuitbarstingen. In Wainapanapa State Park ligt dit spectaculaire strand, wat best een attractie is. Zwemmen is moeilijk vanwege de stroming, maar zelfs als je alleen maar natte voeten kunt krijgen, zul je blij zijn. Het landschap is verbluffend.

Published
Categorized as Reizen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *