De mooiste natuurlijke zwembaden ter wereld

Cenote Ik-Kil, Mexico

Strand of zwembad? Deze wonderen van de natuur maken het voor jou erg moeilijk om te kiezen.
Deze zomervakantie raden we u aan het strand te vervangen door het zwembad. Maar wat zwembaden! We hebben het over door moeder natuur gecreëerde plekken waar je kunt ontspannen en genieten van een welverdiende rust. Als drukte niet jouw ding is, als je er een hekel aan hebt dat het zand overal komt, als de golven van de zee je bang maken en alleen al aan het strand denken je kokhalst, raden we je aan om een duik te nemen in deze droomplekken gecreëerd door moeder natuur, speciaal voor u.

Italië: Roca Vecchia, Otranto
De Grotta della Poesia (Poëziegrot) bevindt zich in Rocha Vecchia, ongeveer 20 km van Otranto. Deze mysterieuze en betoverende grot is een natuurlijke grot die eeuwenlang door de zee is opgegraven. Volgens de legende baadde een prinses graag in deze wateren, dus dichters stroomden samen op zoek naar inspiratie. Tegenwoordig vind je geen dichters of prinsessen, maar wel een spectaculair natuurlijk zwembad omgeven door rotsen. Om daar te komen, moet je langs de kust van Otranto naar Roca lopen, door San Foca en Torre dell’orso.

Mexico: Cenote Ik Kil, Chichén Itzá
Na een bezoek aan de Maya-ruïnes van Chichén Itzá of Ek Balam, wil je jezelf zeker opfrissen in kristalhelder en zoet water. Nou, op slechts drie kilometer afstand ligt de heilige blauwe cenote, gelegen in het Ik Kil Eco-Archeologisch Park. Het is een ronde put vol weelderige vegetatie en watervallen. Er wordt gezegd dat de Maya’s deze wateren in de oudheid gebruikten voor menselijke offers aan de regengod Chac; maar dat is verleden tijd.

Laos: Tat Kuang Si-waterval
Het is een ongelooflijke waterval op ongeveer 30 kilometer van Luang Prabang. Het bijzondere aan deze site is dat het water van het hoogste deel naar het laagste valt en zich afzet in verschillende minipoelen van turkoois water omgeven door bomen en struiken. Tel daarbij op dat vlinders op hun gemak fladderen, dan is het beeld al idyllisch. Zorg dat je er vroeg bent om de drukte te vermijden, maar het is het waard. Het water is ietwat koud, maar voor de dappersten hangen lianen aan de bomen om in het water te springen, waarbij ze de marteling vermijden om beetje bij beetje binnen te komen.

Oman: Sima de Bimmah
Ongeveer 6 km van Dibab, aan de kustweg naar Muscat, is er een gat in de grond dat van nature is gevormd door bodemerosie en dat niets te benijden heeft van het kristalheldere water dat vaak op ansichtkaarten te zien is. Om in dit 20 meter diepe zwembad te kunnen baden, moet je een speciaal voor de gelegenheid gebouwde betonnen trap af. En voor de meest gewaagde (en vaardige) is er een 500 meter lange onderwatertunnel die de zee bereikt en die kan worden verkend door te duiken als het tij het toelaat.

Zambia: The Devil’s Pool
Er wordt gezegd dat het het gevaarlijkste natuurlijke zwembad ter wereld is. En het bevindt zich naast de val van de Victoriawatervallen, die niet meer of minder dan 360 meter hoog zijn. Lach om de overloopzwembaden, afhankelijk van welke hotels! Je scheidt zoveel adrenaline af dat je niet eens weet of het water warm of koud is. Je kunt er niet het hele jaar door in baden, je moet van september tot december gaan, dan is de rivier het laagst. Lees ons artikel over Victoria Falls voor meer informatie.

Published
Categorized as Reizen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *