beste stranden van Menorca

Als u erover denkt om een uitje naar dit magische eiland te maken, let dan op de beste stranden van Menorca.
Het kiezen van de beste stranden van Menorca, tussen zoveel paradijselijke hoekjes, is een moeilijke taak. En het is dat Menorca een van de rustigste eilanden van de Balearen is. Het is een ideale plek om te verdwalen en te genieten van de natuur in zijn puurste vorm. Naast mooie steden en dorpen staat het eiland bekend om zijn stranden. Ga je gang en zoek een goedkope huurauto en ontdek de stranden van Menorca!

Cala Turqueta
Cala Turqueta komt altijd voor in de lijsten met de beste stranden van Menorca. En er is geen discussie, zoals de naam aangeeft. Met turkooisblauw water en fijn zand is het een waar natuurparadijs. Het heeft een bijzondere ligging, aangezien het bijna verscholen ligt tussen pijnbomen. Je kunt er met de auto komen, maar houd er rekening mee dat je vanaf de parkeerplaats ongeveer 10 minuten moet lopen. Hoewel het een vrij ongerepte plek is, vind je in het seizoen een strandwacht, badkamers en een strandbar.

Cala Macarella (en Macarelleta)
Deze baai en zijn kleine zusje, Cala Macarelleta, zijn een van de beste baaien van Menorca. Ook de favorieten van velen. Ze liggen heel dicht bij de Turqueta-baai en, net als deze, zijn het ook hoekjes die je niet mag missen op het eiland. Het contrast tussen het intense groen van de dennen en het turkoois van het water van Macarella is subliem. Als je aan nudisme doet, is Macarelleta een van de mooiste naaktstranden van Menorca. U kunt met de auto aankomen en deze achterlaten in een van de twee geautoriseerde parkeergarages.

Cala Galdana
Als u als gezin reist, is Cala Galdana uw plaats, maar ook een van de beste stranden van Menorca. Het heeft alle diensten: strandbars, badkamers, winkels, ligstoelen, faciliteiten voor nautische activiteiten … Het is ook een van de langste baaien van Menorca, met meer dan 400 meter blond zand. En natuurlijk een van de mooiste, zodat strandplezier gegarandeerd is. Hier is een tip: ga omhoog naar het uitkijkpunt Galdana om het strand van bovenaf te waarderen.

Cala Pregonda
Om bij deze baai te komen moet je ongeveer 30 minuten lopen vanaf de parkeerplaats, maar het is het waard! Het is een van de stranden op Menorca die alle lokale bewoners aanbevelen. De reden? Het is niet alleen een van de meest afgelegen, het heeft ook een indrukwekkend bijna maanlandschap. Het is een inham van roodachtig zand badend in kristalhelder water. We beloven je dat je er geen spijt van zult hebben dat je het hebt bereikt.

Cala Mitjana (en Mitjaneta)
In het zuiden van het eiland is er nog een van de beste stranden van Menorca. Heel dicht bij dat van Galdana, na 20 minuten reizen op het pad, vind je deze bijna maagdelijke baai. Het is zonder twijfel een waar natuurspektakel. Het blonde zand en het turquoise water zijn de belangrijkste attracties. Je kunt ook zijn kleine zusje Cala Mitjaneta bezoeken, een andere charmante hoek van de Balearen waar je verliefd op zult worden. De toegang tot deze stranden is gemakkelijk, aangezien de parkeerplaats zich op korte afstand van de kust bevindt.

Stranden van Algaiarens
Deze stranden, ook bekend als de stranden van La Vall of La Vall d’Algaiarens, bevinden zich in het noorden van het eiland. Dit zijn twee inhammen met fijn zand, badend in een van de schoonste wateren van Menorca. Ze worden gescheiden door een klif die je over de rotsen of naar binnen kunt oversteken. Daarin is het gebruikelijk om mensen nudisme te zien beoefenen. Als je een bezoek brengt, zul je ontdekken waarom ze zichzelf hebben verdiend om op deze lijst met de beste stranden van Menorca te staan.

Cala Morell
Een van de mooiste stranden van Menorca is Cala Morell. Zijn eigenaardigheid ligt in het feit dat het is omgeven door rotswanden met extravagante vormen. Er zijn platformen op gebouwd zodat bezoekers kunnen zonnebaden. Verwacht niet veel zand te vinden, maar een spectaculair landschap en kristalhelder water. Vergeet trouwens niet om de necropolis van de Talayotische cultuur te bezoeken die zich in de omgeving bevindt.

Published
Categorized as Reizen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *