beste stranden in de Valenciaanse Gemeenschap

We hebben het gedaan! Op Skyscanner bieden we u een selectie van de beste stranden in de Valenciaanse Gemeenschap voor uw plezier. Natuurlijk: je weet niet met welke je moet beginnen! En het feit is dat de kust van Levante vol staat met prachtige foto’s van de Valenciaanse stranden. Stuk voor stuk spectaculairder.
Daarnaast staat de Valenciaanse kust in 2020 opnieuw bovenaan de ranglijst van stranden met blauwe vlaggen in Spanje. Niets minder dan 148! Rekening houdend met het feit dat het zo’n 520 kilometer kustlijn heeft, leken de gegevens nog verdienstelijker.
Lange stranden die aan de horizon verdwijnen, kleine natuurlijke baaien … Ze hebben allemaal het schone en warme water van de oude Mare Nostrum gemeen. De oude zee die zo belangrijk is geweest in de geschiedenis van de westerse beschaving. Om u te laten genieten van de beste stranden in de Valenciaanse Gemeenschap, laten we u op Skyscanner de volgende lijst met suggesties achter:

Strand van Muchavista, Alicante
Ongeveer 11 km van het centrum van de stad Alicante liggen de stranden van San Juan en Muchavista. Deze verschijnen als een uitgestrekte strook goudkleurig zand van meer dan 6 km lang. Een van die verrassingen die de Valenciaanse kust verbergt.
Muchavista heeft 3,3 km en grenst aan zowel de Rincón de la Zofra de El Campello als San Juan. Hoewel het strand praktisch hetzelfde is als dat van San Juan, maakt de rustiger sfeer het aantrekkelijker.
Het water, het zand en de voorzieningen op het strand zijn van onovertroffen kwaliteit. Chiringuitos levendig gedurende de zomer en kleine restaurants waar u de beste paella’s van Spanje kunt proberen. Het heeft ook spelletjes voor kinderen en volwassenen en mensen die peddelsurfen beoefenen.
Door te genieten van een bevoorrecht microklimaat, kunt u er bijna het hele jaar door van genieten. In feite zijn de maanden mei, juni, september en oktober de beste. Probeer die midden in de zomer te vermijden, wanneer de bezetting aanzienlijk toeneemt en de hitte enigszins ondraaglijk wordt. Het is zonder twijfel een van de beste stranden in de Valenciaanse Gemeenschap.

Playa Terranova, Valencia
De stad Oliva heeft enkele van de beste Valenciaanse stranden. The Newfoundland ligt net in het noordelijke deel van de stad. Het gouden zand strekt zich uit over iets meer dan anderhalve kilometer en 40 meter breed. Het is semi-stedelijk en heeft geen promenade. Het kalme water is meestal bevorderlijk voor zwemmen en het heeft de voorkeur van gezinnen met kinderen. Bovendien komen er op winderige dagen veel watersportliefhebbers om te surfen en windsurfen. Ondanks de nabijheid van Oliva heeft het een vrij lage bezetting. Nog een van de mooie hoekjes die we opnemen in onze lijst met de beste stranden in de Valenciaanse Gemeenschap.

Els Terrers Beach, Castellón
Hoe graag mensen dat ook denken, Benicàssim is niet alleen het beroemde muziekfestival. Deze stad in de provincie Castellón heeft enkele van de beste stranden van Valencia.
Die van Els Terrers is ovaal van vorm en heeft een verzamelde uitstraling. Het mengsel van goudkleurig zand en grind wordt begrensd door verschillende rotsgolfbrekers. Deze beschermen het tegen stroming en erosie.
Vlakbij het strand is er een hostel en een zeilschool die een jong publiek trekken. De rust van het water zorgt er echter voor dat het ook door veel gezinnen wordt bezocht. Het zuidelijke deel, met nog een paar rotsen, biedt brede houten loopbruggen. Via hen kunt u romantische wandelingen maken langs de wateren van de Middellandse Zee. Nog een van de schatten van de Valenciaanse kust!

Cala Ambolo, Alicante
Niet alle beste stranden in de Valenciaanse Gemeenschap zijn geweldig. In de buurt van de kleine kustplaatsen Alicante, Jávea en Dénia, zijn er kleine baaien met een bijzondere natuurlijke schoonheid. Een daarvan is die van Ambolo, gelegen ten zuiden van Cabo de la Nao.
Om toegang te krijgen tot deze baai, moet je een aantal lange trappen afdalen die in de steen zijn uitgehouwen tussen pijnbomen en mediterrane struiken. Hierdoor kom je op een strand van 300 meter lang en 6 meter breed. Het terrein is samengesteld uit kalksteen en grind. Het water is helemaal glashelder en het is de perfecte plek om te snorkelen. Ernaast is een klein eilandje, in wiens grot je kunt komen. Ervoor staat het eiland van de ontdekker.
Gezien de moeilijke toegang is Ambolo een zeer rustige baai. U zult merken dat u praktisch alleen bent als u het in de maanden buiten het seizoen bezoekt. Daarnaast is ze nudist, al zijn er ook mensen die ervoor kiezen om een badpak te dragen. Een van de juwelen van de Valenciaanse kust, dat lijdt geen twijfel.

Published
Categorized as Reizen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *