‘Comfort Deco’: de onvolmaakte en ongecompliceerde stijl die uw geluk zoekt

In een tijd waarin het huis ons kostbaarste bezit is, hebben we een interieurdecoratie nodig die niet alleen voldoet aan onze esthetische en functionele verwachtingen, maar die ons tegelijkertijd een goed gevoel geeft. Om deze reden komt het ‘comfort deco’, waarvan het hoofddoel is om een vriendelijk interieurontwerp te zoeken dat uw welzijn bereikt, precies op het moment dat we het het meest nodig hebben. Dit zijn de sleutels om de nieuwste woondecoratietrend van 2021 te integreren.

Op hun eigen manier
“Afhankelijk van hoe we ons huis inrichten, kan het ons warmte, veiligheid en welzijn brengen als we ons niet lekker voelen en die afzondering zoeken. Het heeft ook het vermogen om vreugde en optimisme of rust en ontspanning uit te stralen. Het is zelfs mogelijk om geconditioneerde ruimtes te creëren als kantoor om de efficiëntie en productiviteit te verhogen ”, legt Arancha Fernández, directeur van Interior Design Masterclass uit.
In deze context is ‘comfort deco’ bedoeld als decoratietrend tegen trends, dat wil zeggen: het leeft buiten de mode. Het gaat meer om wedden op gevoelens en sensaties dan op esthetiek, de dictaten van de ‘influencers’ vergeten, de perfectie die wordt opgelegd door decoratiemagazines en vooral, onze instincten volgen, bijvoorbeeld composities maken die afwijken van de beroemde regel van ‘drie’ (het ideale aantal kleuren en motieven), of met een keramische plaat die in het ouderlijk huis stond.

Stijlen waarin het is geïnspireerd
De ‘comfort deco’, afkomstig uit de Verenigde Staten, nodigt ons uit om de decoratie opnieuw te bekijken door ons te concentreren op accessoires die ons goed doen en die ons plezier en vreugde bezorgen. Hoewel het veel ‘hygge’ en ‘lagom’ heeft, gaat het veel verder. We laten de moraliserende kant, een beetje dictatoriaal, van beide stijlen achter ons, ook al impliceert dit het wegnemen van een aantal milieuproblemen: polyester wordt gebruikt, lederen tapijten worden aangetrokken … De ‘boho’-esthetiek is ook een referentie om die te bereiken kamers waar vrijheid, etniciteit en de warmte van stoffen en materialen heerst.

Voor jou en voor jou
Deze decoratietrend bestaat uit ordenen en decoreren door het mengen van kleuren, patronen, materialen en decoratiestijlen, verliefd worden op ongebruikelijke objecten en creaties die geen relatie met elkaar hebben en soms objecten afleiden van hun hoofdfunctie, zoals het plaatsen van de badkuip in de midden van de woonkamer.
Omdat het personaliseren van de ruimtes met foto’s, souvenirs, kunst en objecten die een speciale betekenis hebben, ons er meer comfortabel en gelukkig van zal maken. “We kunnen ook naar onszelf knipogen door bepaalde stukken op onwaarschijnlijke plekken te plaatsen, zoals een schommel in de woonkamer of een gigantisch schilderij in de badkamer. Elke keer dat we ze zien, zullen ze een glimlach op ons gezicht toveren ”, benadrukken ze van de Masterclass Interior Design.

Ten gunste van emoties
Het ‘comfort deco’ is geen eerbetoon aan esthetiek, hoewel dit niet betekent dat het zich inzet voor lelijkheid. Het idee is om emoties voorrang te geven boven regels en perfectie. We staan dus voor een trend die de modes echter niet volgt, hoewel hij ze kent en ze kan incorporeren. Daarnaast kent het geen grenzen (kun je grenzen stellen aan het veld?) En wil het heel persoonlijk zijn.

Mijn huis, mijn schat
Het coronavirus heeft het huis omgetoverd tot een toevluchtsoord waar we ons veilig kunnen voelen. Het is daarom niet verwonderlijk dat in 2020 de verzoeken om hervormingen met 82% zijn gestegen, volgens Habittisimo’s jaarverslag over de hervormingssector in Spanje. Op dezelfde manier nodigt de “comfort deco” ons uit om onze artistieke verbeelding de vrije loop te laten en is DIY een van onze favoriete hobby’s geworden. We moeten een huis creëren waar we ons niet alleen op ons gemak voelen, maar ook beschermd zijn tegen giftige stoffen, inclusief Covid-19.

Reis zonder de bank te verlaten
Omdat we niet kunnen reizen, moeten we ontsnappen aan de routine (en discipline) die het huis ons oplegt, hoe graag we ook blijven. Het ‘comfort deco’ nodigt je uit om je interieur te ontvluchten, geïnspireerd door etnische en bohemienstrends en de liefde voor objecten die verre landen oproepen. Het ideaal is om met voorwerpen en foto’s hoekjes te maken die verhalen en uitstapjes vertellen. Omdat hij niet bang is voor wat ze zullen zeggen, zijn ‘souvenirs’ niet alleen toegestaan, maar worden ze altijd goed ontvangen.

Imperfectie is mooi
Dit nieuwe huis houdt van onvolkomenheden, smaakfouten (geen gebrek aan stijl) en alles wat ons menselijker maakt, ook als we esthetiek grond moeten geven. Om deze reden zijn de interieurs niet onberispelijk, noch zijn ze ‘schoon’ van objecten, maar hebben ze de neiging zich op te hopen, zonder na te denken over hun nut of gebruiksfrequentie, in de lijn van ‘cluttercore’ (een andere decoratietrend van het jaar). ), liefde voor grootmoeders voorwerpen, reisherinneringen of dingen die we zelf doen: doe-het-zelf is een geweldige bondgenoot.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *