Praktische ideeën om kinderspeelgoed in uw kamer op te bergen

Als u thuis kleine kinderen heeft, weet u al dat speelgoed zich exponentieel vermenigvuldigt. Ballen, poppen, verschillende spelletjes stapelen zich op in de kinderkamers en dreigen de rest van het huis binnen te vallen.
Om niet aan chaos te bezwijken, is het noodzakelijk om richtlijnen voor orde en opslag vast te stellen die speelgoed op zijn plaats houden, tenminste een paar uur per dag, terwijl kinderen het niet gebruiken. Dit wordt veel belangrijker als je in een klein huis woont waar ruimte goud is.

Organisatie, de sleutel tot succes
Val je meerdere keren per dag over kinderspeelgoed? Rollen je poppen altijd door het huis en vind je ze zelfs in de meest onverwachte hoekjes? Als het antwoord op deze vragen ja is, betekent dit dat u een nieuwe bestelroutine voor het speelgoed nodig heeft.
Het is normaal dat de dingen van kinderen niet meer in orde zijn en niet altijd op de juiste plaats, maar als u uw kinderen duidelijke organisatorische richtlijnen geeft, kunt u de situatie onder controle houden. Vind manieren om speelgoed in hun kamer op te bergen die praktisch, effectief en gemakkelijk zijn voor de kleintjes.

Natuurlijke selectie
U weet dat het onmogelijk is om al het speelgoed dat uw kinderen hebben en zullen hebben thuis te houden, dus het is onvermijdelijk dat u een selectie moet maken van wat we willen houden en wat het huis moet verlaten.
Begin door al het speelgoed eruit te halen en alles weg te gooien dat niet de moeite waard is om te bewaren. Misschien zijn het speelgoed dat ze niet meer gebruiken (ze hebben er misschien niet eens veel aandacht aan besteed). Scheid degenen die in goede staat zijn om te doneren en gooi degenen die kapot zijn weg.
Je kunt er om een sentimentele reden een paar kiezen om te houden, hoewel je moet proberen om er niet te veel te zijn.

Het speelgoedgedeelte
Tenzij u thuis een speelkamer heeft, zullen uw kinderen hun speelgoed zeker in hun kamer bewaren. Bij het verdelen van de ruimte moet u een ruimte reserveren voor speelgoed.
Je kunt kasten plaatsen met deuren, planken, kisten, etc., afhankelijk van wat je moet opbergen. Het meest effectief is om een combinatie van elementen te maken met verschillende oplossingen.

Verdeel en heers
Hoewel kinderdingen vaak hopeloos door elkaar worden gehaald, is het essentieel om speelgoed in logische categorieën te verdelen om de volgorde te bereiken waarnaar we op zoek zijn. Dit is in feite de eerste stap die u moet nemen.
Groepeer knuffels, poppen, kaartspellen, boeken, kostuums, gebouwen, voertuigen … Wijs verschillende plaatsen toe aan elke categorie, gebruik in elk geval de meest geschikte elementen: planken, laden, dozen, manden, enz. Hoogstwaarschijnlijk zal alles eerder dan later opnieuw worden gemengd, maar u zult een logische en snelle methode hebben om ze te scheiden en op hun plaats te plaatsen.

Duizenden en één dozen
Nadat u het speelgoed in categorieën heeft onderverdeeld, wordt het tijd om het op de meest geschikte manier op te bergen. De dozen helpen je veel in dit deel van het proces. Kies degene die je nodig hebt, afhankelijk van de maat. Er zijn veel soorten en modellen om uit te kiezen, met of zonder deksel, afhankelijk van het doel.
Wat betreft het materiaal, de plastic exemplaren worden sterk aanbevolen, omdat ze niet alleen resistent zijn, maar ook gemakkelijk te reinigen en hanteerbaar zijn voor kinderen.

Alles op zijn plaats
Een van de tactieken om kinderen te leren hun speelgoed te bestellen, is door de taak heel gemakkelijk te maken. Hiervoor is het belangrijk dat ze weten waar ze alles moeten plaatsen.
Het kan een goed idee zijn om de gaten en dozen te identificeren met labels met de inhoud. Wat als ze zelf wat tekeningen maken en die op een zichtbare plaats plakken? Zo vergeten ze toch niet waar ze de knuffels of poppen moeten neerzetten.

Onder het bed
Als opbergruimte schaars is, is het nodig om nieuwe hoeken voor speelgoed te zoeken: profiteren van de opening die onder het bed achterblijft, is een optie om te overwegen.
U heeft misschien geen uitschuifbed in de slaapkamer van uw kind, maar u kunt zeker speciale dozen voor dit doel krijgen. Ze zijn gemaakt van stof, plastic en zelfs met wieltjes, zodat ze er makkelijker uit te halen zijn.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *